måndag 27 februari 2012

Mammas gata

Vart ute på en intensiv och skön promenad i natursköna Horndal. Man är på sluttampen, närmar sig hemmagatan. Av en slump spelas Mammas Gata med Promoe i hörlurarna. Genast börjar barndomens minnen spelas i skallen. Bilden av en ung Redbullen i sandlådan, en vild och ful spelare i landhockeyn, en nästan diktatorisk ledare ruinen, syrran jagandes av Gästgårdare, Oscar jagandes av älgar som ledde till tårar, kojbyggen som ledde till konflikter. Man blev äldre, mobilen gick varm. Försökte och trixade, klart man försökte. Taffliga första sexminnen. Sköna sexminnen, pojksäng efter pojksäng nöttes ut. Glöm de sista, kände att var okey att sväva. Börjar bli sentimental, får inte dämpa med en kall. Letar febrilt i skafferiet, kaffe, jag bara måste ha kaffe. Kaffe, kaffe, kaffe.
Rätt skönt att vara på hemmaplan igen, få bjudmat och bara må bra. För snart är de ny månad och turnélivet kan börja igen, ni vet de där från hål till hål med alkohol som mål. Låter stort, men de är fan inte så stort. Alla hål är inte så jävla stora, vissa är fan rätt små och härliga. Vissa djupa och vida. Vissa helt oförstörda. Andra söndertrasade. Tror ni tänker på fel hål nu, Redbullen tänker så klart på gruvhål.

Fan att man aldrig kan hålla igen, allt börjar bra. Seriöst och självcentrerat. Slutar i massa smörja. Hur som här kommer några bilder från förr...







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar