torsdag 1 december 2011

Kravrubrik

Kravrubrik ja, eller kanske krav-rubrik? En rubrik som min käre medbloggare Ruben Robert Bulan Bullen Blondinballen Bjurling krävt av mig. Vette fan om han är den rätte personen att höja rösten om rubriker, stavning, grammatik och diverse styckesindelningar.
I alla fall, en inre debatt i min skalle utspelades om det skulle skrivas kravrubrik eller krav-rubrik, eller kanske t.om. "En krävd rubrik". Det senare förslaget tystades ned lika snabbt som det föreslogs. Valet föll dock, som ni ser, på "Kravrubrik", detta för om man blundar med ena ögat och rör huvudet aaassnabbt från sida till sida så ser det nästan ut som ett ryskt namn. Tänk er typ Igor Kravrubrik, 56 år gammal björnslaktare bosatt på den sibiriska tundran. Fan vilken karl.
Han kan sin sak han, han gör sitt jobb och skaffar dagligen mat på bordet till sin familj. Han kräver inget mer av livet (lustigt med tanke på sitt namn..) och begär ingen plats på gräddhyllan. Han har en lite butter och kärv utstrålning, ingen som småpratar på bussen direkt. Han tar sin plats, muttrar lite och tittar tomt framför sig. En drömmare kan många tro, men fel. Han är bara jävligt ointresserad av vad andra gör och hur de gör det. Han har sitt, och det är det enda som spelar någon roll för Igor.

Kort och gott, vem fan är Igor och varför läser ni om han?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar